aukščiausios rūšies džemas reikšmė

aukščiausios rūšies džemas
statusas Aprobuotas
sritis maistas
apibrėžtis Drebučių konsistencijos gaminys iš cukrų, vienos arba kelių rūšių vaisių nekoncentruoto minkštimo ir vandens. Aukščiausiosios rūšies erškėtuogių, besėklių aviečių, gervuogių, juodųjų serbentų, vaivorų, šilauogių ir raudonųjų serbentų džemas gali būti gaminamas vien tik iš šių vaisių nekoncentruotos tyrės arba jos dalies. Aukščiausiosios rūšies citrusinių vaisių džemas gali būti gaminamas iš neluptų vaisių, supjaustytų skiltelėmis ir (arba) griežinėliais. Gaminant aukščiausiosios rūšies džemą iš obuolių, kriaušių, slyvų su kauliukais, arbūzų, melionų, vynuogių, moliūgų, agurkų ir pomidorų, negalima jų maišyti su kitais vaisiais. Vaisių minkštimo 1000 g produkto pagaminti turi būti ne mažiau kaip: 450 g visų rūšių vaisių; 350 g raudonųjų serbentų, šermukšnių, šaltalankių uogų, juodųjų serbentų, erškėtuogių, cidonijų, svarainių; 250 g imbierų; 230 g anakardžių; 80 g pasiflorų.
atitikmenys: Angliškai extra jam
Vokiškai Konfitüre extra, f
Rusiškai джем высшего сорта
Prancūziškai confiture extra, f
šaltinis Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2003 m. spalio 24 d. įsakymas Nr. 3D-455 „Dėl žemės ūkio ministro 2000 m. vasario 29 d. įsakymo Nr. 60 „Dėl Džemų ir panašių produktų techninio reglamento patvirtinimo“ ir 2000 m. vasario 29 d. įsakymo Nr. 61 „Dėl Vaisių sulčių ir panašių produktų techninio reglamento patvirtinimo“ pakeitimo (Žin., 2003, Nr. 101-4564)




Ankstesnis žodis
Sekantis žodis
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas